Billedresultat for politiken

 

 

Lige som alle andre politikere, vil jeg gerne omtales i medierne.

Jeg vil derfor her samle de (forhåbentlig mange) indlæg,  hvor medierne omtaler mig og min politik.

 


FAVRSKOV: Som ventet blev sagen om nedklassificering af kommunale veje i den vestlige del af Favrskov Kommune den absolut mest længste sag på byrådets møde tirsdag aften. En time og 40 minutter brugte de 25 folkevalgte på at lufte de argumenter, som længe har været kendt, om hvorvidt 79 km villaveje fremover skal vedligeholdes af borgerne.

Afstemningen endte efter knap fire timers møde som ventet med, at et stort flertal – 22 stemmer – for at stoppe sagen om nedklassificering. De to socialdemokrater Isabell Friis Madsen og Joachim Laursen stemte imod, og Eva Damsgaard (DF) stemte blankt.

Men dermed er der formentlig ikke ro i sagen, for som Steen Thomasen (S) citerede en bekendt for at sige – nu er lavinen vendt. Eller med andre ord nu vil politikerne overveje hvorvidt 278 km private veje skal være kommunale. Dermed kan borgerne se frem til en ekstra udgift på 11 mio. kr. om året. Og som flere fastslog, så er der kun borgerne til at betale uanset om man gør det ene eller det andet.

Isabell Friis Madsens største bekymring er, at om de penge skal tages fra børn, skolerne og de ældre.

– At vedligeholde veje er konkrete opgaver, som de fleste grundejerforeninger kan finde ud af at løse, sagde hun med henvisning til at mange borgere i årevis selv har sørget for deres veje.

Venstres gruppeformand Flemming Nørgaard havde ikke umiddelbart nogen løsning på det.

– Det må vi diskutere til budgetlægningen, men vi går ikke ind for skattestigninger, lød det undvigende svar.

Hanne Bliksteds klumme “Som man råber”

Ordet Pylonbetyder flere ting. På byrådsmødet forklarede Sten Thomasen (S), at det er en tårnagtig bygning, som man kender fra indgangsporte til egyptiske templer. Det kan også være en tårnagtig konstruktion på broer, som bruges til at understøtte de kabler, brofag hænges op i, lød det. Når man taler om en pylon ved den nye dagligvarebutik i Søften er det dog ’kun’ tale om en stander i et par meters højde, hvor der kan opsættes meddelelser om aktiviteter i lokalsamfundet.


Vejen banet for ny Rema 1000-butik

Politikere er forsigtige med at nævne Rema 1000s navn.

Søften

Mange ved, at det er dagligvarekæden Rema 1000, som skal bygge en ny butik på Skolevej nr. 2-4-6 i Søften, men da byrådet godkendte lokalplanen for det nye byggeri på byrådsmødet forleden, var politikerne en smule forsigtige med at nævne Rema.

Formanden for Teknik og miljøudvalget Kurt Andreasen (V) kom til det men skyndte sig at sige, at det var en fortalelse. I høringsfasen var der kommet to høringsvar.

»Naboer har klaget over en niveau forskel på 73 cm mellem det nye og gamle område, det er ikke så simpelt at udjævne, men vi mener ikke, at den får nogen betydning,« sagde Andreasen.

Steen Thomasen (S), glædede sig over, at man undgår at få den tunge trafik med lastbiler ind i Søften, fordi butikken får tilkørsel fra både Århusvej og Skolevej.

»Den tunge trafik kan komme ind og ud uden at påvirke Søften by, som der er tilfældet med den nuværende Rema,« sagde han.

Med i høringsvaret var et ønske fra en borger om opstilling af en såkaldt pylon. Ifølge Thomasen er det en tårn agtig bygning, som man kender fra indgangsporte til egyptiske templer. Det kan også være en tårnagtig konstruktion på broer, som bruges til at understøtte de kabler, brofag hænges op i. De folkevalgte forstod pylon-ønsket som en stander, hvor der kan opsættes meddelelser om aktiviteter i lokalsamfundet. Og der var enighed om, at det er en god idé med en sådan pylon.

Ny butik i 2018

Selskabet Rema Ejendomme købte i foråret ejendommen på Skolevej 4, og afsluttede handlen om opkøb af Flemming Dams Clemensgaard på Skolevej 6 i sommer.

Direktør for Rema Ejendomme, Stefan Sørensen, forventer, at den nye butik er klar til foråret eller sommeren 2018.

»Den nye butik bliver mere synlig, men vi er da kede af at skulle forlade den nuværende butik på Ekkovej, for ejeren af ejendommen, Visti Gertsen, har behandlet os rigtig pænt,« siger Stefan Sørensen.

Byudviklingen af området Skolevej nr. 2, 4 og 6 har været undervejs i flere år, og flere har pointeret, at det er vigtigt, at tilkørslen til en ny butik sker fra Århusvej, og udkørslen sker til Skolevej, så bilerne så at sige kører i ring.


 

Billedresultat for politiken

Billedet Politiken tog, da jeg blev kåret som arketypen på en dansk kommunalpolitiker.

Steen_Thomasen_politiken